Min kollega Eva bjuder er på detta recept som hon berättade om på facebook igår. Tack Eva, för att du delar med dig av det goda!
Chiligrillad lax med mangosallad
4 bitar lax à 150 g
Marinad :
4 msk sweet chili
2 msk japansk soja
2 tsk malen ingefära
2 msk olivolja
mangosallad .
2 mango
1 gurka
2 avokado
2 salladslökar
2 lime, saften
1 apelsin, saften
salt
svartpeppar
2 msk olivolja
isbergssalladsblad
matlagningsyoghurt
basilika till garnering
Blanda ingredienserna till marinaden. Lägg ner laxbitarna i en plastpåse och häll över marinaden och låt den ligga ca en timme.
Tärna mango, gurka, avokado och salladslöken fint. Pressa över citrussaften och smaksätt med salt och peppar. Häll sist ner oljan och blanda.
Servera i isbergsalladsbladen, toppa med matlagningsyoghurt och basilika blad
Jag stekte den i ugnen 225 grader ca 20 minuter. Man kan även grilla den om man vill.
Jag serverade salladen i en stor skål med isbergsbladen i botten och runt kanterna och yoghurten i en skål bredvid.
Åt jasminris till.
-Mama Skogly ♥
Vad gott det låter med marinerad lax! Och mangosallad låter också gott och fräscht! :)
SvaraRaderaHa en fin söndag!
Kram kram
//Lana
Ja, visst gör det! Tack detsamma!
Radera