måndag 1 april 2013

Indisk kyckling i svenskt kök

Ett recept jag fått av en kollega för länge sen. Jag trixade lite med det men här kommer originalreceptet. Enjoy!

Tips: Stek även blomkål tillsammans med kycklingen och låt koka i såsen för en matigare rätt.



Indisk kyckling i svenskt kök

4 kycklingfiléer
1 st gul lök
2 msk olja

SÅS:
3 dl vispgrädde
1 dl creme fraiche
2 msk chilitomatsås
2 st krossade vitlöksklyftor
1 tsk gurkmeja
0,5 tsk ingefära, malen
0,5 tsk kanel, malen
1 tsk chilipeppar
1 tsk salt

GARNERING:

1 näve färsk koriander

GÖR SÅ HÄR
1. Dela kycklingen i portionsbitar.
2. Skala och hacka löken.
3. Bryn kycklingbitarna i olja och låtlöken fräsa med ett par minuter.
4. Blanda alla ingredienserna till såsen i en kastrull och koka ihop i 5 minuter.
5. Lägg i kycklingbitarna och löken och låt grytan puttra på svag värme i 20 minuter.
6. Strö över koriander.



-Mama Skogly ♥

3 kommentarer:

  1. Mmm...låter hur gott som helst! :)
    Ha en toppen dag!
    kram
    //Lana

    SvaraRadera
  2. Chilitomatsås? menar du chilisås eller någon färdig tomatsås med chilismak?

    SvaraRadera