tisdag 3 september 2013

Kantarellpaj med gorgonzola

Idag blir det kneg igen, alla verkar vara på banan! Men nu ligger man efter, så det kan bli en långkörare...

Svärmor hade lite förvällda kantareller i frysen som jag fick till att göra den här godbiten. Hon bjöd även på tjälknöl med potatisgratäng så vi åt så vi var mer än mätta. Till Ida som är glutenintollerant gjorde jag en liten gratäng av samma utom pajskalet och då blev den low carb.



Kantarellpaj med gorgonzola

1 sats pajdeg

3 ägg
2 dl grädde
150 g smörstekta kantareller
1 bit gorgonzola
1 dl västerbottensost
salt och peppar

Gör pajdegen och tryck ut i pajform. Nagga och förgrädda i 200 grader i 10 minuter.

Smörstek svampen. Lägg i pajskalet när det är förgräddat. Blanda ihop ägg, grädde, riven vbost och smula ner gorgonzolan. Smaka av med salt och peppar.
Skjuts in i ugnen i ca 25-30 minuter, tills den stannat. Glöm inte (som jag gjorde) att täcka den med folie om den börjar få för mycket färg. Låt svalna lite innan servering.



-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: