Svärmor Signe hade gjort en laddning marmelad och jag hade turen att få en burk. Gott till ost & kex!
Tomat- & äppelmarmelad
ca 7 dl
500 g mogna tomater
200 g syrliga äpplen
1 lime
4 dl syltsocker
Skålla, skala och hacka tomaterna. Riv äpplena grovt. Riv limeskalet och pressa ur saften.
Blanda tomat, äpple och lime i en kastrull och låt blandningen koka under lock 10 minuter.
Rör ner syltsockret och koka ytterligare 5 minuter under omrörning.
Ta kastrullen från värmen och ta bort skummet med en hålslev.
Häll upp den varma marmeladen i rena, varma glasburkar. Sätt på lock när den svalnat och förvara marmeladen svalt.
-Mama Skogly ♥
Vilken rolig marmelad med tomat och äpple! Säkert gott på rostat bröd också.
SvaraRaderaAbsolut!
Radera