torsdag 5 september 2013

Knäckig körsbärspaj

Jättegod paj. Mums! Smeten kommer att användas fler gånger till andra bär och frukter. Tack för bären Kikki!



Knäckig Körsbärspaj

drygt 0,5 liter körsbär
1 msk potatismjöl
150 g smör
2 dl havregryn
2 dl vetemjöl
2 dl strösocker
½ dl grädde
½ dl sirap
½ tsk bakpulver

Lägg de urkärnade bären i en ugnsfast form och strö över 1-2 msk potatismjöl. Smält smöret i en kastrull och rör sedan ner övriga ingredienser.

Blir blandningen för ”blöt”, ha då i mer havregryn.

Bred blandningen över bären och grädda i 175C i ca 25 min.

Servera pajen ljummen med vaniljglass.

Körsbären kan bytas ut mot äpplen, rabarber, hallon, blåbär mm.



-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: