Jättegod paj. Mums! Smeten kommer att användas fler gånger till andra bär och frukter. Tack för bären Kikki!
Knäckig Körsbärspaj
drygt 0,5 liter körsbär
1 msk potatismjöl
150 g smör
2 dl havregryn
2 dl vetemjöl
2 dl strösocker
½ dl grädde
½ dl sirap
½ tsk bakpulver
Lägg de urkärnade bären i en ugnsfast form och strö över 1-2 msk potatismjöl. Smält smöret i en kastrull och rör sedan ner övriga ingredienser.
Blir blandningen för ”blöt”, ha då i mer havregryn.
Bred blandningen över bären och grädda i 175C i ca 25 min.
Servera pajen ljummen med vaniljglass.
Körsbären kan bytas ut mot äpplen, rabarber, hallon, blåbär mm.
-Mama Skogly ♥
Mums, så gott. Ha en fin fredag, kram!
SvaraRaderaTack. Du med!
Radera