Vi gjorde langos för första gången, och det blev jättegott. Danne tog med rökt skinka på istället för skaldjur eftersom han är allergisk. Mums!
Langos
25 g jäst
3 dl ljummet vatten
1 stor kokt potatis (kall à ca 90 g)
7 dl vetemjöl special
1 tsk salt
1 dl vetemjöl till utbakningen
olja till friteringen
Vitlökssmör
1 vitlöksklyfta
1 klick smör
Fyllning:
3 dl creme fraiche
1 rödlök
100 g rom
stora skalade räkor
riven ost
allroundkrydda
1.Deg: Rör ut jästen i lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet.
2.Riv den kokta potatisen fint. Blanda mjöl och salt med potatisrivet. Vänd ner i vattnet och arbeta till en slät, ganska lös deg. Jäs i 40 minuter.
3.Ta upp degen på mjölat bakbord. Dela degen i 16 eller 32 delar (för 10 port). Kavla ut och jäs bröden 10 minuter.
4.Hetta upp oljan till 180°C och fritera bröden. 4 minuter per sida för stora langos, 3 minuter för mindre. Vänd dem efter halva tiden.
5.Låt svalna på galler med hushållspapper under.
6.Vitlökssmör: Rör samman pressad vitlök och smör och pensla langosarna med blandningen.
7.Servera med creme fracihe, finhackad rödlök, riven ost, allroundkrydda och en klick rom.
-Mama Skogly ♥
Langos har jag aldrig testat. Ha en bra dag!
SvaraRaderaDu med!
Radera