Måndag igen och vi startar veckan med ett recept från Mitt kök som blev gott. Jag grillade inte mina utan stekte dem i ugnen.
Ha en god vecka, kamrater!
Marinerad chicken tikka med hjortronyoghurt
4 port
12 kycklingvingar
5 dl yoghurt
2 msk finriven ingefära
0,5 dl hackad färsk koriander
3 msk garam Masala
0,5 finhackad röd chili
salt
Hjortronyoghurt:
2 dl naturell yoghurt
3 msk hjortronsylt
Skär bort den yttersta biten av vingen. Rör ner ingefära, garam Masala och chili i yoghurten. Salta. Lägg i vingarna och låt dem marinera 1 timme.
Ta upp vingarna och lägg dem på medelstark grill. Vänd ofta och grilla tills de är genomstekta, 10-15 minuter. Vänd samman yoghurt och hjortron.
(jag grillade inte mina utan la dem på ugnsplåt och körde på 200 grader i ca 20 minuter, tills de var genomstekta.)
-Mama Skogly ♥
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar