Ida kom med en julig variant på hallongrottor. Mycket goda, smääääälte i munnen!
Saffransgrottor
25 st
1 pkt saffran
1 tsk hett vatten
200 g smör , rumsvarmt
1 dl strösocker
4 dl vetemjöl
1⁄2 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1 dl sylt , t ex aprikos eller hjortron
Blanda saffran och vatten i en bunke. Till- sätt smör och socker och vispa luftigt. Blanda vetemjöl, potatismjöl, bakpulver och vaniljsocker. Arbeta in det i smörblandningen till en smidig deg. Forma till en längd och låt vila i ca 15 min. Sätt ugnen på 175°. Dela längden i 25 bitar och rulla till runda kulor. Lägg dem i småbrödsformar och gör en fördjupning i mitten. Klicka i sylt. Grädda i mitten av ugnen 12–15 min. Låt svalna.
-Mama Skogly ♥
Ser goda ut!
SvaraRaderaJag lovar att de var det också. :D
Radera