fredag 18 april 2014

Leilas senapssill

Den här kommer att stå på påskbuffén imorgon. Mycket god!



Leilas senapssill

3 pkt (420 g) 5-minuters sill
1 dl senap
3 msk strösocker
2 msk rödvinsvinäger
Flingsalt
Svartpeppar från kvarn
2 dl neutral matolja
2 msk kallt espressokaffe
1 knippe färsk dill

Häll av sillen och låt all vätska droppa bort, torka av fisken med hushållpapper.
Vispa samman senap, strösocker, rödvinsvinäger och kryddor i en skål. (Tips! Ställ en fuktig disktrasa under skålen så står den stadigt under vispning).
Tillsätt olja i en tunn, fin stråle under kraftig vispning.
Smaksätt såsen med espressokaffet.
Skiva sillen i bitar och blanda den med såsen. Låt med fördel stå över en natt eller två.
Finhacka färsk dill och blanda med senapssillen vid servering.

Tips! Den här såsen är även supergod till gravlax och grillad lax då både med och utan dill. Med dill brukar den kallas hovmästarsås. Vill man göra en krämig variant så tillsätter man bara cirka 1 dl crémè fraiche. 5-minuter sill är sill i 1-2-3 lag som är färdig att läggas in i såser.



-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar