Per Morbergs kåldolmar
1 st vitkålshuvud
200 g nötfärs
200 g fläskfärs
0.5 dl grötris
1 dl grädde
1 dl mjölk
2 st ägg
3 krm salt
2 krm nymalen peppar
Knivsudd kryddpeppar
2 msk smör
2 msk sirap
Skär ur roten på kålet och lägg den i kokande vatten.
Koka bladen mjuka och plocka bort allteftersom de lossnar. Låt inte koka för länge så de blir mjuka.
Se till att få 8-10 blad.
Koka riset och låt det svalna.
Blanda färs med ris, ägg och gräddmjölk. Krydda.
Lägg ut bladen och fördela färsen jämnt. Vik in kanterna och rulla till en dolme. Bryn ovansidan i smör.
Lägg dem med skarven ner i en smörad ugnsform.
Rippla på sirap och stek i ugnen 225 grader ca 25 min. Ös då och då.
-Mama Skogly ♥
Kåldolmar är så gott!
SvaraRaderaJepp!
Radera