söndag 23 april 2017

Varm kronärtskocksdipp med västerbottensost

Så var det måndag igen och det blir två ninjaveckor fyllda av nationella prov i både åk 9 och 6. Be careful out there!

Här kommer receptet på den varma kronärtskocksdippen. Goda att skopa upp med nachos eller rostade pitabrödssnibbar.


Varm kronärtskocksdipp med västerbottensost

1 burk kronärtskockor 390g/240g
2 dl creme fraiche
150 g västerbottensost
1 vitlöksklyfta, riven
3 msk persilja, fryst
salt och peppar
tabasco eller sriracha

Hacka kronärtskockorna och blanda allt. In i ugnen i 200 grader i ca 20-25 minuter.

Till servering:
nachos eller rostade pitabrödssnibbar

Pitabrödssnibbar

3 pitabröd
rapsolja
flingsalt

Dela bröden i två halvor. Pensla med rapsolja och på med flingsalt. Skär i trekanter och lägg på bakplåtspapper. In i ugnen på 225 grader i ca 5 minuter. Håll koll. De ska bli krispiga.


-Mama Skogly ♥

4 kommentarer:

  1. Men hur gott låter inte detta! Västerbottensost och kronärtskockor är ju två storfavoriter så det kan ju inte bli fel. Sparas direkt.

    SvaraRadera