Så var det måndag igen och det blir två ninjaveckor fyllda av nationella prov i både åk 9 och 6. Be careful out there!
Här kommer receptet på den varma kronärtskocksdippen. Goda att skopa upp med nachos eller rostade pitabrödssnibbar.
Varm kronärtskocksdipp med västerbottensost
1 burk kronärtskockor 390g/240g
2 dl creme fraiche
150 g västerbottensost
1 vitlöksklyfta, riven
3 msk persilja, fryst
salt och peppar
tabasco eller sriracha
Hacka kronärtskockorna och blanda allt. In i ugnen i 200 grader i ca 20-25 minuter.
Till servering:
nachos eller rostade pitabrödssnibbar
Pitabrödssnibbar
3 pitabröd
rapsolja
flingsalt
Dela bröden i två halvor. Pensla med rapsolja och på med flingsalt. Skär i trekanter och lägg på bakplåtspapper. In i ugnen på 225 grader i ca 5 minuter. Håll koll. De ska bli krispiga.
-Mama Skogly ♥
Säkert jättegott!
SvaraRaderaJag tror du skulle gilla det!
RaderaMen hur gott låter inte detta! Västerbottensost och kronärtskockor är ju två storfavoriter så det kan ju inte bli fel. Sparas direkt.
SvaraRaderaJag gillar hur ni tänker! :)
Radera