Oj. Idag var det trögstartat. Sängen var lite för skön. Meeen, nu är man uppe i alla fall. Tur vi går mot ljusare tider. Vi tar en kopp kaffe på det!
Min vän Anette kom förbi med en burk hemmagjord lemon curd. Suuupergod på rostat bröd eller på våffla med grädde. Ha en god måndag, kamrater!
Hemmagjord lemon curd
2 citroner, saft och skal
1+1 dl socker
100 g smör
2 ägg
1. Skär av det yttersta skalet på citronerna och pressa ur saften.
2. Koka upp citronskal och saft tillsammans med smöret och 1 dl socker. Låt sjuda i några minuter och sila sedan av vätskan ner i en stor, tjockbottnad kastrull.
3. Vispa ägg och 1 dl socker fluffigt. Häll det i kastrullen med citronsmöret, och värm försiktigt under konstant omrörning tills krämen tjocknat. Den får inte koka, då skär den sig.
4. Häll upp på burk och låt svalna. Förvara i kyl.
(recept från kit.se)
-Mama Skogly ♥
Så fräscht och gott!
SvaraRaderaTack raring!
Radera