Sent omsider kommer det, ett recept från Halv 8 hos mig fick avsluta vår nyårsafton. Det här är riktigt, riktigt gott kan jag lova.
Rice krispies-pavlova med vaniljsmörkräm och färska bär
4 st
2 st äggvitor
1 dl strösocker
2 dl rice krispies
Vaniljsmörkräm:
2 st äggulor
0,5 dl socker
0,5 msk vetemjöl
1 dl vispgrädde
45 g smör
Till garnering:
3 dl vispgrädde
hallon och blåbär
passionsfrukt
citronmeliss
1. Vispa äggvitorna med sockret till ett hårt skum.
2. Vänd ner flingorna i marängen.
3. Spritsa ut marängen till 4 runda kakor på ett bakplåtspapper. Grädda i 125 grader i 60 minuter.
4. Blanda äggulor, socker, grädde, mjöl och smör i en kastrull. Låt sjuda, ej koka, på svag värme till den tjocknar. Låt krämen svalna i kylen.
5. Förbered marängbakelsen en timme innan serveringen. Bred först smörkrämen på marängtårtan och sedan den vispade grädden. Garnera med hallon och blåbär.
-Mama Skogly ♥
Lyxigt gott!
SvaraRaderaTack fina!
Radera