tisdag 16 januari 2018

Salamichips med citroncreme

Min gulliga kollega Emma Johansson tipsade om dessa enkla tilltugg som blev supergoda. Jag skippade rosépepparen eftersom det inte är någon favorit. Alls. Jag gjorde dem med en annan smaksättning också men det receptet får ni senare.


Salamichips med citroncreme

35 st

35 tunna skivor salami (t ex. milano)
1 1/2 dl smetana
1 msk citronskal
1 krm salt
1 krm svartpeppar
ev rosépeppar

1. Sätt ugnen på 200°C.

2. Lägg salamiskivorna på bakpappersklädda plåtar (utan att de nuddar varandra). Ställ in i ugnen 8-10 minuter, tills de är krispiga. Låt svalna.

3. Blanda smetana med citronskal, salt och peppar.

4. Lägg salamichipsen på ett fat. Klicka på citroncremen. Strö eventuellt över rosépeppar.



-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar