lördag 3 februari 2018

Räkor med chili, vitlök och persilja i endiveblad

Carin och Olof bjöd på tilltugg med bubbel förra helgen. Den här bad boyen gick inte av för hackor. Supernajs. Bubblet till var såå gott.


Räkor med chili, vitlök och persilja i endiveblad

4-6 port

400 g skalade, kokta räkor
3-4 msk olja
2-3 finhackade vitlöksklyftor
1 urkärnad och finhackad röd chili
flingsalt
hackad bladpersilja

1. Värm oljan i stekpanna. I med vitlök, chili och räkor. Fräs försiktigt under omrörning ca en minut.

2. Salta och strö över bladpersilja.

3. Servera med endiveblad som man fyller med röran.





Philippe De Nantheuil Nr 77262
Brut
Frankrike
185:- Flaska , 750 ml

Fruktig smak med inslag av honungsmelon, örter, kex och grapefrukt. Serveras vid 8-10°C som aperitif eller till rätter av fisk och skaldjur.


-Mama Skogly ♥

1 kommentar: