Här kommer en himla god rätt som gillades av hela familjen. Observera att man ska spara ananasspadet eftersom det också ska användas.
Köttfärslåda med ananas
ca 6 port
800 g köttfärs
1 stor gul lök, finhackad
salt och peppar
ca 2,5 köttbuljongtärning
1,5 tsk chilipulver
1-2 vitlöksklyftor
2-3 msk vetemjöl
1 stor burk ananas i bitar
3 dl grädde
riven ost
1. Koka riset enligt anvisningar. Lägg i botten av ugnsfast form.
2. Bryn färsen och löken, krydda med buljongtärning, salt, peppar, chilipulver och vitlök. Strö över mjöl och rör om. Häll av ananasen med SPARA SPADET! Späd i pannan med lite spad. Slå i grädden och låt puttra ihop.
3. Slå över köttfärsblandningen och på med ananas. På med riven ost och in i ugnen på 200 grader i 10-15 minuter.
-Mama Skogly ♥
Gott med ananas i!
SvaraRaderaJag håller med!
Radera