tisdag 15 maj 2018

Vietnamesiska pannkakor med panerad torskrygg

God morgon, kamrater! Solen skiner, fåglarna kvittrar. Låt oss hoppas på en finfin dag!

Här kommer Anettes huvudrätt som är bland det godaste jag ätit på länge. Top notch!


Vietnamesiska pannkakor med panerad torskrygg

Vietnamesiska pannkakor:
en burk kokosmjölk
2dl rismjöl
ett kryddmått salt
två kryddmått gurkmeja.

1. Rör ihop allt, låt stå 15 min.

2. Stek på hög värme i lite rapsolja.

Hoisinsås:
2 rivna vitlöksklyftor
3 cm riven ingefära
1 dl hoisinsås
1/2 dl japansk soja
2 tsk sesamolja

Rör ihop i en panna ock sjud på låg värme i 10 minuter.

Wasabimajonnäs:
1dl majonnäs
1 dl turkisk yoghurt
wasabi enligt önskemål

Mangosalsa:
1 pkt frusen mango
2 avokado
4 hackade salladslökar
2 msk hackad jalapeno
saft av en lime
2 msk olivolja
1 msk honung
1 frp hackade körsbärstomater
1 kruka hackad koriander

Panerad torskrygg:
2 torskryggfiléer, ca 800 g
2 dl mjöl
2 uppvispade ägg
2 dl panko
rapsolja

1. Skär torskryggsfiléerna i bitar.

2. Tre skålar. En fylld med 2dl mjöl. En med 2st uppvispade ägg. En med 2dl ströbröd/panko.

3. Friteras i 175-gradig rapsolja i 2-3min.

Till servering:
srirachamajonnäs
morotsstavar
gurkstavar
böngroddar
ärtskidor






-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: