Hej igen. Det blev en veckas bloggpaus eftersom vi varit på semester. Vi åker strax igen så det kommer att eka tomt även nästa vecka.
Anette bjuder på vegetariska majsplättar med en spännande chimichurri till.
Majsplättar med avokado-chimichurri
4 portioner
3.5 dl majsmjöl
0.5 tsk salt
0.5 tsk bakpulver
0.5 finhackad gul lök
0.5 fintärnad grön paprika
2 msk hackad färsk koriander
2.5 dl matyoghurt
1 dl vatten
2 msk olivolja
1 dl majskorn
2 msk olivolja till stekning
Avokado-chimichurri:
2 avokador
2 finrivna vitlöksklyftor
0.5 kruka finhackad persilja
1 msk olivolja
1 msk rödvinsvinäger
1 tsk agavesirap
2 tsk torkad oregano
salt och svartpeppar
1. Blanda majsmjöl, salt och bakpulver i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna och rör om till en jämn smet.
2. Hetta upp olja i en stekpanna och klicka ut smeten till små plättar. Stek gyllene på båda sidor.
Avokadochimichurri:
1. Mosa avokadon med en gaffel eller mixa med en stavmixer. Blanda med de övriga ingredienserna och smaka av med salt och peppar.
-Mama Skogly ♥
Vad gott det ser ut! Ha en skön fortsättning på din semester.
SvaraRaderaTusen tack rara du!
Radera