lördag 8 september 2018

Västerbottensostpaj

Åh så skönt med lördag och sovmorgon. Gillas å det grövsta. Det blir en promenad och städning sen får vi se vad dagen har att erbjuda.

Ett måste på varje kräftskiva hos syrran är Västerbottensostpaj. Vi gjorde den med tångcaviar istället för fiskrom eftersom syrran är allergisk. Då blir den vegetarisk.


Västerbottensostpaj

Pajdeg:
125 g smör
3 dl vetemjöl
1 msk vatten

Fyllning:
225 g riven Västerbottensost
3 ägg
2 dl crème fraiche
1 krm svartpeppar

Till servering:
1 liten burk crème fraiche
dill
salt (lite) och peppar
1 liten burk rom

1. Sätt ugnen på 225°.

2. Mixa smör och mjöl i matberedare till en smulig massa. Tillsätt vattnet och mixa ihop till en smidig deg.

3. Tryck ut pajdegen i en pajform (24 cm i diameter). Nagga formen i botten och ställ in i ugnen ca 10 minuter.

4. Vispa ägg och crème fraiche, tillsätt osten. Smaka av med salt och peppar.

5. Häll ostfyllningen i pajskalet och grädda ca 20 minuter tills pajen stelnat. Låt svalna.

6. Blanda ihop ingredienserna till såsen men spara lite rom till dekoration.





-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: