Gjorde en grymt god smörgås med kantareller och västerbottensost. Mums säger jag bara. MUMS! Vill du ha den vegetarisk så hoppar du över lövbiffen.
Jägarsmörgås med västerbottensost
1 st
1 skiva grekiskt lantbröd
persiljevitlökssmör
västerbottensost
lövbiff
Svampstuvning:
0,5 gul lök
100 g kantareller
mjöl
0,5 dl grädde
liten bit svampbuljongtärning
smör
Till servering:
stekt sparris
tomat
persilja
svartpeppar
1. Bred persiljevitlökssmör på brödet. På med riven västerbottensost och gratinera i 225 grader i 10 minuter.
2. Stek löken i smör.
3. Hacka svampen och fräs i smör. Pudra över lite vetemjöl.
4. Slå över grädde och i med buljongtärning. Smaka av med peppar.
5. Stek lövbiffen hastigt i smör, salta och peppra.
6. Lägg lövbiffen på mackan. Häll stuvningen över och på med tomat, persilja och peppar.
-Mama Skogly ♥
Oj, oj så gott!
SvaraRaderaTusen tack!
Radera