söndag 7 april 2019

Glutenfritt enkelt lantbröd

Måndag och vi river av en vecka med fyra nationella prov i engelska för åk 6 och 9, sambedömning av svenska nationella uppsatser och annat skojsigt. Nu kör vi!

Anette är gästkock idag och några kommande dagar. Hon bjöd på trerättersmiddag i fredags. Först ut är detta glutenfria bröd. Receptet fick jag av min ex-kollega Andrea. Jättegott!


Glutenfritt enkelt lantbröd

2 st

500 g Semper Bovete & Teff Mjöl, spara 1/2 dl till utbakning (1 pkt/cirka 8 dl)
4,5 dl vatten
50 gram jäst
1/2 dl olja
1 tsk salt
1 msk honung

1. Sätt ugnen på 250 grader.

2. Lös upp jästen i ljummet vatten, tillsätt olja, salt och honung och mixen men spara 1/2 dl till utbakning.

3. Arbeta degen i maskin med degkrok i cirka 5 minuter tills du har en jämn och fin deg.

4. Dela den i två och arbeta till runda bröd med hjälp utav mjölet.

5. Låt jäsa under bakduk i cirka 30 minuter, sikta med resten utav mjölet och snitta degen med en liten vass kniv.

6. Baka bröden i mitten utav ugnen och sänk temperaturen till 230 grader när brödet åker in, baka i cirka 25 minuter.



-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: