måndag 10 juni 2019

Knäckig rabarberpaj

Alfreds kompis Colin fick för sig att baka rabarberpaj när killarna ramlade över rabarberbusken i trädgården. Och vem är jag att säga nej till det?


Knäckig rabarberpaj

1 liter skivade rabarber
125 g smör
2 dl vetemjöl
2 dl havregryn
1½ dl rårörsocker
½ dl ljus sirap

1. Sätt ugnen på 200°.

2. Lägg rabarbern i en pajform. Blanda smör, mjöl, havregryn och socker till en grynig deg.

3. Ringla sirapen över rabarbern och smula över degen. Grädda i mitten av ugnen ca 30 min.

4. Servera gärna glass till!




-Mama Skogly ♥

2 kommentarer:

  1. Alltid ja till rabarberpaj och så fint med glassen och körsbäret på! Ha en fin dag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Du ger mig alltid så fina kommentarer, Katarina!

      Radera