måndag 3 juni 2019

Krämig potatisgratäng

Tricket till en krämig potatisgratäng är att koka potatisen i grädde. Då löser stärkelsen ut och den blir ljuvligt god.


Krämig potatisgratäng

1 kilo potatis
5 dl grädde
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
150 g västerbottensost
2 tsk salt
svartpeppar

1. Skär löken i strimlor och fräs mjuka i smör.

2. Skala potatisen och skär i stavar, gärna med mandolin.

3. Lägg potatisbitarna i gryta med löken och slå på grädde.

4. I med vitlök, salt och peppar.

5. Koka under omrörning tills stärkelsen lösts ut, ca 15 minuter.

6. Häll över i en gratängform och in i ugnen i c 35 minuter i 225 grader.

7. Ta ut och strö över osten. In igen i ca 10 minuter.




-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: