Tricket till en krämig potatisgratäng är att koka potatisen i grädde. Då löser stärkelsen ut och den blir ljuvligt god.
Krämig potatisgratäng
1 kilo potatis
5 dl grädde
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
150 g västerbottensost
2 tsk salt
svartpeppar
1. Skär löken i strimlor och fräs mjuka i smör.
2. Skala potatisen och skär i stavar, gärna med mandolin.
3. Lägg potatisbitarna i gryta med löken och slå på grädde.
4. I med vitlök, salt och peppar.
5. Koka under omrörning tills stärkelsen lösts ut, ca 15 minuter.
6. Häll över i en gratängform och in i ugnen i c 35 minuter i 225 grader.
7. Ta ut och strö över osten. In igen i ca 10 minuter.
-Mama Skogly ♥
Krämigt är så gott!
SvaraRaderaJa, det är ju det!
Radera