fredag 28 februari 2020

Ramen, nudelsoppa med älgfilé och vindelrökt fläsk

S P O R T L O V ! Det är finfina grejer! Det inleddes med att jag fick en, vad vi numera refererar till som, Ericas matkasse. I den fanns bl a grejer till en Ramensoppa. Det var bara att värma och lägga ihop så var det klart. Supergod. Gott med picklat ägg till. Yum. Tack finaste Erica!

Recept från Ericasmeny.


Ramen, nudelsoppa med älgfilé och vindelrökt fläsk

4 port

4 ägg ( gärna picklade rödbetsfärgade ägg )
5-6 champinjoner i skivor
1 msk olja
2 vitlöksklyftor
100 g skivat stekfläsk
100 g älgfile, (el oxfile)skuren i tunna skivor ( enkelt att skiva tunt om köttet är halvfryst)
1 1/2 l vatten
1-2 kycklingbuljongtärning eller motsvarande mängd fond
1 strimlad morot
2 msk japansk soja
2 msk riven färsk ingefära
4 port ramennudlar
1 pak choi, delad i 4 delar
edamamebönor
1 msk sesamfrön
salladslök
koriander

1. Koka äggen i 8 min (kortare tid om du vill ha dem lösare), skölj i kallt vatten. Skala och dela.

2. Skiva champinjonerna och stek i oljan, när dom fått färg pressa vitlöksklyftorna över och lyft upp svampen.

3. Stek köttet och fläsket i samma fett, när fläsket och köttet fått fin färg lyfts det ur stekgrytan.

4. Häll i vattnet, buljongtärning, ingefäran, soja och den strimlade moroten.

5. Koka upp och lägg ner nudlarna, koka nudlarna enligt anvisning.

6. Låt pak choi koka i typ 1 min.

7. Fyll fyra skålar med nudlar, lägg på kött, fläsk, champinjoner, ägghalvor och sleva över buljongen.

8. Toppa med sesamfrön, salladslök, edamamebönor och koriander.





-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: