När Hanna kom, bjöd jag henne på en av hennes favoriter, nämligen caesarsallad surf 'n' turf. Det är ju bara så otroligt gott! Dressingen alltså. It's da shit. Nu kör vi FREEEEDAAAG!
Caesarsalllad Surf ´n turf med ryggbiff och räkor
6 port
4 skivor ryggbiff
2 paket räkor med skal
krutonger av franskbröd (se recept nedan)
2-3 huvuden romansallad
riven parmesan
caesardressing (se recept nedan)
Salta och peppra köttet på båda sidor och grilla det sedan tills innertempen är 55 C. Skiva upp.
Skär/bryt salladen i mindre bitar och lägg på ett stort fat. Toppa med skivor av ryggbiff, räkor, hyvlad parmesan, krutonger och caesardressing. (Servera extra krutonger och dressing vid sidan av).
Krutonger:
5 skivor franskbröd
smör
flingsalt
Skär brödet i kuber och stek i smör med salt tills de blivit gyllenbruna.
Caesardressing:
2 äggulor
0,5 msk dijonsenap
6 inlagda sardeller
1 dl parmesanost, riven
1 vitlöksklyfta
2 tsk citronsaft
2 dl matolja
1 dl gräddfil
ev salt
nymald svartpeppar
Mixa alla ingredienser utan olja och gräddfil i en matberedare.
Tillsätt oljan långsamt i en tunn stråle under mixning. Rör sist i gräddfil.
-Mama Skogly ♥
Dressing är viktigt :) Ha en fin helg!
SvaraRaderaYes. Typ det viktigaste! :) Ha en fin helg du med!
Radera