lördag 13 juni 2020

Pappardelle med basilikakräm, rostad paprika, tomater, mozzarella och parmaskinka

Jag förstår om ni börjar tröttna på den här basilikakrämen, men jag gör aldrig det. Det kommer att komma fler recpet med den inom kort... Den är vansinnigt god. Här fick den landa i en skön pasta från gourmetrummet.se. Och glöm inte bort att rebattkoden ERIKA10 ger dig 10% rabatt där.


Pappardelle med basilikakräm, rostad paprika, tomater, mozzarella och parmaskinka

1 laddning basilikakräm, se recept nedan
250 g pappardelle
rostad paprika
tomater
parmaskinka
mozzarella
pinjenötter
balsamicokräm

1. Gör basilikakrämen enligt recept nedan.

2. Koka pastan enligt anvisningar.

3. Skär tomaterna i delar, strimla paprikorna och fräs i smör med salt.

4. Häll av pastan och vänd ner basilikakrämen.

5. Blanda ner tomat- och paprikablandningen, parmaskinka, mozzarella. Strössla pinjenötter över och ringla över balsamicokräm. Servera på dirren!

Basilikakräm:
1 creme fracihe
1 kruka basilika
1-2 vitlöksklyftor
salt
peppar
0,5 parmesanost
3 msk rapsolja
1 dl pinjenötter

1. Riv osten och vitlöken.

2. Mixa ost, vitlök, basilika och pinjenötter. Häll över lite olja och mixa igen. Smaka av med salt och peppar.

3. Vänd ner i creme fracihen. Smaka av med salt och peppar.




I samarbete med gourmetrummet.se

-Mama Skogly ♥

2 kommentarer:

  1. Svar
    1. Tack! Hoppas du hade en riktigt skön helg och att du får en fin måndag!

      Radera