Igår fyllde vår mellanson Alfred 14 år. Det har kalasats i dagarna tre om man räknar med idag då hans gudföräldrar kommer. Glassbomben längst ner i detta inlägg blev hans frukost!
Idag bjuder jag på en vegetarisk och god pastarätt.
Vodkapasta
ca 600 g tomater av varierande färg och form
1 gul lök
1 röd chili
3 vitlöksklyftor
en nypa socker
smör att steka i
1,5 dl vodka
1 msk tomatpuré
1 kruka basilika
salt och peppar
1 dl grädde
500 g penne rigate
mycket parmesanost, typ drygt en halv om du frågar mig
1-2 bollar mozzarella, 2 om du frågar mig
1. Skär tomaterna och hacka löken fint. Skär vitlöken och den röda chilin.
2. Stek i smör och tillsätt en nypa socker. Låt puttra en stund.
3. Tillsätt vodka och tomatpuré samt hacka basilika. Salta och peppra. Låt puttra minst 20 minuter på svag värme.
4. Tillsätt grädde och puttra ytterligare en stund. Koka pastan under tiden enligt anvisningar.
5. Riv parmesan och vänd ner i röran tillsammans med pastan. Skär mozzarellan i mindre bitar och vänd ner. Servera på dirren!
-Mama Skogly ♥
Jag har aldrig ätit vodkapasta, låter spännande! Vilken fin glassbomb, mums!
SvaraRaderaDet var gott! Tack så mycket!
Radera