Japp. Då var det att kliva på jobbtåget igen. Enligt min klocka har jag har två timmars verklig sömn och två minuters djupsömn. Precis som det ska vara när man ska börja om igen efter semestern. Jag hoppas dock på att få sova bättre inatt. Det blir roligt att få träffa alla kollegor igen och det blir spännande när min nya klass åk 6 med 29 elever kommer nästa torsdag. Och så att få återse kaffemaskinen. Ha en fin dag!
Alltså dessa fröknäcken blir så otroligt goda med smaksättningen av oljan. Lägg vantarna på en om ni har möjlighet!
Fröknäcke med krondillolja
1 plåt
2 dl majsmjöl (mandel el potatismjöl)
1/2 dl sesamfrön
1/2 dl linfrön
1/2 dl solrosfrön
1/2 dl pumpakärnor
1/2 dl krondillolja (Gunnarshögs)
2 dl kokande vatten
flingsalt
1. Blanda alla torra ingredienser i en skål.
2. Koka upp vattnet och oljan och blanda ner det i skålen. Rör ihop till en deg.
3. Lägg degen på bakplåtspappersklädd plåt.
4. Lägg ett bakplåtspapper på och tryck ut degen tunt,tunt. Ju tunnare desto bättre. Ta bort det övre bakplåtspappret.
5. Skär rutor i degen, man behöver inte det för man kan bryta bitar av brödet om man vill. Strö flingsalt över brödet.
6. Grädda i 150 grader i 30 minuter eller tills fröknäcket torkat.
-Mama Skogly ♥
Det blir säkert jättegott med krondillsoljan. Dillsmak är så gott :)
SvaraRaderaJa, det blir super!
Radera