Nu, mina vänner, går jag strax på påsklov. Jag kommer nog att ta en paus från bloggandet några dagar. Jag har inte hunnit med att förbereda inlägg och jag behöver varva ner lite. Men jag kommer tillbaka med nya krafter. Så jag vill önska er som läser en glad påsk!.
.
Min bloggkompis Erica (ericasmeny) skickade även med picklade ägg i påskkassen. Vilka färgklickar! Koka så många ägg du vill pickla, låt kallna. Kan användas att äta som de är eller som dekoration på t ex en smörgåstårta.
Röda och gula picklade ägg
Röda picklade ägg:
3 dl vatten
2 dl strösocker
1 dl ättika
1 rödbeta
1. Skala och riv rödbetan.
2. Koka upp vatten, socker, ättika, salt och rödbeta i en kastrull och låt sjuda 30 minuter. Låt svalna helt.
3. Koka äggen 6-7 min. Spola äggen i kallt vatten och låt svalna. Skala äggen, lägg i en glasburk och sila över den kalla lagen.
4. Låt stå i kylen över natten.
Gula picklade ägg:
1 dl ättikssprit
2 dl strösocker
3 dl vatten
1 msk malen gurkmeja
1. Blanda ättika, socker, vatten och gurkmeja i en kastrull och låt koka upp tills sockret smält. Låt lagen svalna.
2. Koka och skala äggen och lägg i en glasburk. Häll över den avsvalnade lagen och låt äggen stå över natten.
-Mama Skogly ♥
Vilka underbara färger. Glad påsk!
SvaraRaderaTack! Hoppas även du haft en glad påsk!
Radera