onsdag 3 mars 2021

Stekt röding med bakad potatis, kryddsmör, västerbottensost, romsås och avokado

Jag blev sjukt sugen på röding en dag så vi köpte oss några filéer och gjorde en smarrig middag. Fick lite rester över som jag gjorde annat med men det får ni se vid senare tillfälle.


Stekt röding med bakad potatis, kryddsmör, västerbottensost, romsås och avokado

rödingfiléer
salt och peppar
bakpotatis
persiljevitlökssmör
västerbottensost
creme fraiche
rom
citron
avokado

1. Pricka bakpotatisen och in i ugnen på 225 grader i ca 1 timme, tills den är mjuk igenom.

2. Gör såsen under tiden genom att blanda creme fracihe, rom, citronsaft och svartpeppar.

3. Fisken: Krydda fisken med salt och peppar. Låt smöret bli ljusbrunt i en panna. Lägg i fisken med skinnsidan ner och sänk värmen. Stek på svag värme cirka 8 minuter. Vänd och stek klart, 1-2 minuter. (Stektiden kan variera beroende på hur tjocka filéerna är).

4. Skär ett kryss i potatisen och lägg i en klick kryddsmör. Toppa med västerbottensost.

5. Lägg upp fisken och potatisen på tallrik. På med romsås och någora skivor avokado.


-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar