Det här, mina vänner, var inte dåligt! Helt i min smak. Kommer absolut att göras fler gånger.
Recept från Victorias provkök (jag gjorde om receptet något).
Biffsmörgås med pepparrot och grillad paprika
4 ciabatta bröd (färdiggräddad)
olivolja
pepparrotsost
ruccola eller blandad sallad med ruccola
600g färsk ryggbiff
salsa (recept nedan)
balsamicokräm
Krydda köttet med salt och peppar.Grilla det tills det är rosa inuti. Gör salsan direkt på skärbräda under tiden köttet steker, recept på salsan hittar du lite längre ner. Lägg upp köttbiten på skärbrädan ovanpå salsan och blanda runt. Låt köttet ligga i salsan och vila några minuter. Skiva köttet i tunna stilmlor och vänd runt i salsan. Jag skivar köttet lite snett för att få extra fina och tunna skivor.
Salsa:
Ca 3 grillade inlagda röda paprikor (finhackade)
1 knippa färsk persilja (finhackad)
balsamvinäger (en skvätt)
olivolja
svartpeppar
Hacka paprika + persilja på skräbrädan och krydda med balsamvinäger, olivolja och svartpeppar.
Låt biffen ligga och vila i salsan en stund.
Dela brödet och ringla över olivolja på snittytan.
Låt brödet bli varmt och få en liten stekyta i stekpannan (med snittytan nedåt) eller på grillen.
Bred på pepparrotsost på båda delarna av ciabattan. Lägg på ruccola/sallad så det täcker.
Lägg upp biffen och salsan på brödet. Toppa med basamicokräm.
-Mama Skogly ♥
Allt med bröd är gott :) Ser mättande och gott ut.
SvaraRaderaTusen tack!
Radera