måndag 24 maj 2021

Vit sparris med hollandaise och löjrom

Jag fick vit sparris från Österlen av mina grannar. Det blev en väldarnsch god förrätt kan jag lova. För att inte säga ljuvlig. Recept från foodfolder. Jag körde på köpt hollandaise eftersom jag var/är lat.


Vit sparris med hollandaise och rom

4 port

8 st vit sparris
1 msk smör
0,5 st citron
salt

hollandaisesås

Topping:
100 g löj- eller sikrom
oxalis eller salladslök till dekoration

1. Skär bort den träiga nedre delen på sparrisstjälkarna. Skala sparrisen med potatisskalare, börja cirka 2 centimeter från knoppen.

2. Sjud sparrisen i saltat vatten med en klick smör och pressad citron i ca 10-15 minuter.

3. Lägg upp sparrisen på tallrikar, häll över hollandaisesås, toppa med rommen och oxalis eller salladslök.



-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: