Det här receptet var lite svårdöpt. Kebab ska ju inte vara fläskkött men... Gott var det i alla fall. Colin är gästkock idag! Nu blir det lite lapning av sol och sedan väntar några timmars trädgårdsjobb.
Hemmagjord kebab på spett
ca 1 kg fläskkarré i bit
1 stor gul lök
Marinad:
1,5 dl rapsolja
0,5 dl japansk soja
honung efter smak
oregano
1 vitlök
spiskummin
salt
svartpeppar
Fetaostsås:
2 dl creme fraiche
1 fetaost
1 vitlöksklyfta
salt och peppar
Riv fetaosten och blanda med creme fraiche, riven vitlök, smaka av med salt och peppar.
Tillbehör:
libabröd
riven ost
isbergssallad
gurka
tomat
rödlök
jalapenos
ananassalsa
fetaostsås
Karrén:
1. Skär köttet i tunna skivor.
2. Gör marinaden och marinera köttet i det i minst en timme.
3. Dela löken. Ställ löken på bakplåtspappersklädd plåt med snittytan ner och stick ner två grillspett. Trä köttet på grillspetten. Toppa med den andra halvan gul lök så den håller ihop.
4. In i ugnen i 100 grader i 2,5 timmar. Håll koll så den inte tippar.
5. Strimla köttet.
-Mama Skogly ♥
Oj, oj så gott! Ha en fin helg!
SvaraRaderaTack! Hoppas du också har en fin helg!
Radera