tisdag 31 augusti 2021

Fläskfile- och bacongratäng

Ibland träffar man rätt och lyckas tillaga något som ALLA i familjen gillar. Bara en sån grej. Det hade varit gott med stekta champinjoner i men då hade INGEN i familjen utom jag gillat det. Men om era familjemedlemmar är lite mer wild and crazy, så testa det.


Fläskfile- och bacongratäng

5-6 port

1 fläskfile på ca 600-700 g
2 pkt bacon
6 port ris
3 dl creme fraiche
2,5 dl vispgrädde
200g vitlöksost Creme Bonjour
2 msk kalvfond
2 msk oxfond
2 tsk timjan
2 tsk kinesisk soja
salt
peppar

1) Koka riset enligt anvisningar. Putsa och skiva fläskfilén. Stek den på hög värme så den får färg på båda sidorna. Salta och peppra lätt eftersom såsen är rätt salt.

2) Strimla baconet och stek. Låt rinna av på hushållspapper.

3) Lägg i det kokta riset i botten av en ugnsform. Fördela fläskfilén på riset. Strö baconet över.

4) Blanda creme fraiche, grädde, fonder, soja, timjan, kryddor och vitlöksosten i en kastrull. Vispa ordentligt. Låt koka upp. Häll sedan såsen över.

5) In i ugnen på 225 grader i ca 20 min. Lägg ev lite folie över sista stunden. Servera med sallad.






-Mama Skogly ♥

5 kommentarer:

  1. Låter supergott! Jag undrar dock om en kan byta ut fonderna mot något annat :)? Använder fonder väldigt lite och upplever att jag oftast får köpa och sedan kasta för att jag inte hinner använda. Tack för en inspirerande blogg!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej,
      Jag förstår. Du kan testa köttbuljongtärning istället. Prova med en, smaka av och se om det behövs mer.

      Radera