tisdag 5 oktober 2021

Dill- och ostbullar med kräftsås

Kräftskiva hos svärmor och svärfar för ett tag sedan. Jag gjorde dessa bröd som fanns med i en Allerstidning. Bullarna blir goda att dippa i såsen. Och det påminner mig om att jag borde köpa några paket och lägga i frysen innan de tar slut i butikerna...


Dill- och ostbullar med kräftsås

6 port

Dill- och ostbullar:
1 färdigt pizzakit med deg och tomatsås
1 dl hackad dill
3 dl riven västerbottensost

1. SÄtt ugnen på 225 grader. Rulla ut degen på en plåt och bred ut tomatsås. Strö över dill och ost.

2. Rulla ihop och skär i bitar. Lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt och grädda i ca 7 minuter eller tills den fått fin färg.

Kräftsås:
2 dl gräddfil
2 dl majonnäs, Hellmann's
1 tsk sambal
3 msk hackad dill
2 krm salt

1. Blanda samman allt till såsen.

2. Ställ kallt till servering.




-Mama Skogly ♥

1 kommentar: