Här kommer ett enkelt fredagsrecept som är snabblagat och gott. I originalreceptet (från Matplatsen) ska det vara kokta scampi, men jag föredrar vanliga räkor, så i min variant blev det så istället. Helgen spenderas i Ostvik för några i familjen, mig inklusive. Hoppas ni får en trevlig helg!
Scampi e spinaci
4 port
ca 20 kokta scampi (miljömärkta) eller 1 kg oskalade räkor
1-2 msk finhackad chili (eller önskad mängd)
1 finhackad vitlök solo
3 msk olja att steka i
ordentligt med pesto
1 påse bladspenat
3 dl vispgrädde
salt & peppar
finriven parmesan
4 port linguine pasta
1. Gör pesto eller använd köpesvariant (egen blir absolut godast).
2. Koka pastan aldente.
3. Fräs chili och vitlök i oljan och tillsätt de tinade räkorna. Låt dem fräsa med ett par minuter.
4. Häll på peston och grädden. Koka upp och smaka av med salt & peppar.
5. Blanda ner den nykokta pastan och spenaten och rör om tills allt blandat sig ordentligt. Servera med finriven parmesan.
-Mama Skogly ♥
Ser så gott ut! Njut av helgen!
SvaraRaderaTack, snälla! Jag har njutet hela helgen!
Radera