lördag 18 december 2021

Grönkålspizza med getost och granatäpple

En julig pizza som även passar som tilltugg till nyår. Eller till glöggmingel. Och jag kan tala om att den är MAGISKT god!


Grönkålspizza med getost och granatäpple

1 rulle smördeg

Topping:
200 g färskost - naturell
200 g getost - t ex chèvre eller svensk getbrie
100 g grönkål
0,5 granatäpple
2 dl valnötter
2 msk honung - flytande eller balsamicokräm
2 msk rapsolja - eller olivolja
1 tsk flingsalt

1. Sätt ugnen på 250°. Lägg på ett bakplåtspapper och lägg på degen. Bred färskosten över pizzan. Smula över getosten. Grädda pizzan mitt i ugnen 8–10 min.

2. Riv grönkålen i bitar och ta bort stjälkarna, blanda med lite olja . Ta ut pizzan och strö över grönkål och valnötter. Fortsätt grädda ca 5 min.

3. Peta ut kärnorna ur granatäpplet. Ta ut pizzan och strö över granatäppelkärnor. Ringla över honung eller balsamicokräm. Strö över flingsalt och servera pizzan.

(recept från Expressen)



-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: