En julig pizza som även passar som tilltugg till nyår. Eller till glöggmingel. Och jag kan tala om att den är MAGISKT god!
Grönkålspizza med getost och granatäpple
1 rulle smördeg
Topping:
200 g färskost - naturell
200 g getost - t ex chèvre eller svensk getbrie
100 g grönkål
0,5 granatäpple
2 dl valnötter
2 msk honung - flytande eller balsamicokräm
2 msk rapsolja - eller olivolja
1 tsk flingsalt
1. Sätt ugnen på 250°. Lägg på ett bakplåtspapper och lägg på degen. Bred färskosten över pizzan. Smula över getosten. Grädda pizzan mitt i ugnen 8–10 min.
2. Riv grönkålen i bitar och ta bort stjälkarna, blanda med lite olja . Ta ut pizzan och strö över grönkål och valnötter. Fortsätt grädda ca 5 min.
3. Peta ut kärnorna ur granatäpplet. Ta ut pizzan och strö över granatäppelkärnor. Ringla över honung eller balsamicokräm. Strö över flingsalt och servera pizzan.
(recept från Expressen)
-Mama Skogly ♥
Den ser magiskt god ut!
SvaraRaderaTusen tack, snälla!
Radera