söndag 19 december 2021

Krämig pepparrotssill med öl och lime

Förra julen var ju inte som vanliga jular för oss. Med covid och restiktioner så blev det till att grilla ute med svärmor och svärfar och sedan for de hem. Julmiddagen blev också annorlunda. Mina söner är inga vänner av julmat så de hade önskat kebabtallrik. Och så blev det. För mig blev det en liiiten jultallrik istället. Colins pappa tyckte synd om mig och kom med en burk av den här sillen som jag fick mumsa på. Den var verkligen god och fräsch. Det är Ernsts recept. Håll till godo! (Och så låtsas ni att den på bilden är garnerad med persilja och rödlök, okej?)

Tack Fredrik!


Krämig pepparrotssill med öl och lime

1 förp 5-minuterssill (à 420 g)
0,5 rödlök
0,5 rött äpple
5 cm purjolök, från den gröna delen
ca 5 cm färsk pepparrot
0,5 dl crème fraîche
0,5 dl turkisk yoghurt
1 dl färskost
1 limefrukt
ca 3 msk mörk öl
1 msk honung
persilja, till garnering
salt
svartpeppar, nymalen
vitpeppar, nymalen

1. Skala och finhacka löken. Dela, kärna ur och skär äpplet i tunna mindre skivor. Strimla purjolöken. Skala och riv pepparroten fint.

2. Lägg det hackade (spara gärna lite rödlök till garnering) och rivna i en skål. Blanda med crème fraiche, färskost och yoghurt.

3. Tillsätt finrivet limeskal, färskpressad limesaft, öl och honung.

4. Häll av och skär sillen i 2 cm stora bitar på snedden. Blanda med röran. Smaka av med salt och peppar.

5. Garnera med rödlök och hackad persilja.


-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: