lördag 8 januari 2022

Vitvinskokta musslor med sidfläsk och persilja

En favorit för mig är musslor. Det här receptet var med i Halv åtta hos mig. Supernajs. Den bästa musselsoppa jag har smakat faktiskt.


Vitvinskokta musslor med sidfläsk och persilja

4 port

1 förp musslor (krav-märkta)
2 schalottenlökar
3 klyftor vitlök
olivolja
3 dl vitt vin
1 dl vatten
3 dl grädde
2 krm salt
peppar
4 skivor sidfläsk
0,5 dl persilja

Vitlöksbröd:
4 skivor levainbröd
100 g smör
1 klyfta vitlök
0,5 tsk torkad gräslök
0,5 tsk torkad basilika
1 krm flingsalt

1. Skär sidfläsket i mindre bitar och stek tills det fått en gyllenbrun färg.

2. Tvätta musslorna noga under rinnande vatten. Knacka försiktigt på de öppnade musslorna, släng musslorna som inte sluter sig.

3. Fräs schalottenlök och vitlök i olivolja.

4.Häll på vinet och vattnet, lät koka upp och tillsätt musslorna. Lägg på ett lock och låt koka 2–3 minuter, eller tills musslorna öppnat sig.

5. Lyft ur musslorna och låt fonden koka ner lite.

6. Tillsätt grädde, salt och peppar.

7. Hacka persiljan och strö över sidfläsket innan servering.

Vitlöksbröd:

1. Skär upp brödet i lagom stora skivor, lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

2. Blanda ihop smöret med vitlök, gräslök, basilika och salt. Bred blandningen på brödskivorna.

3. Grädda i mitten av ugnen på 200 grader.



-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: