onsdag 9 februari 2022

Fläskfilé baconbus

Nu bjuder jag på den här godingen igen. Det var dags, kände jag. Den här varianten är dock något modifierad från förra svängen. Både för att det ska gå snabbare att tillaga och smaka bättre. Jag har ju ärvt av min mamma att det ska vara salt och finnas ordentligt med umami, så är ni känsliga för det så kan ni dra ner på antingen kalvfond eller grönsaksbuljongtärning. Pojkarna sa i alla fall att det var "jättejättegott! Svampen kan man hoppa över om man har gäster som inte gillar den.


Fläskfilé baconbus

ca 4 port

600 g fläskfilé
3 tomater eller så många som behövs för att täcka botten på formen
2 pkt bacon
6-8st färska champinjoner (efter tycke och smak)
5 dl grädde
1 msk Slotts senap
2 vitlöksklyftor
3 msk kalvfond
1 grönsaksbuljongtärning
redning
riven ost (gärna Västerbotten)

Till servering:
pasta (jag hade linguine)

Bryn bacon och låt rinna av på papper, klipp dem i småbitar. Skiva och stek champinjonerna. Skär fläskfilén i lagom stora strimlor. Bryn i stekpanna, salta och peppra.
Skiva tomaterna och lägg i botten på en smord ugnsfast form. Lägg den brynta fläskfilén och champinjonerna över.
Vispa ur stekpannan med 5 dl grädde, tillsätt senap, vitlök, kalvfond och grönsaksbuljongtärning. Salta, peppra. Rör ner bacon i såsen. Red såsen något.
Häll såsen över allt i den ugnsfasta formen och strö över den rivna osten. Gratinera i 225 grader i ca 20 minuter. Grädda tills det fått fin färg. Servera med pasta och en stor grönsallad.



-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: