lördag 19 februari 2022

Heta räkor med vitlök, chili och persilja

Här kommer ett recept som jag fick av min kollega Daniel efter ett tips från min kollega Emma. Det blev succé kan man minst säga. Alfreds kommentar: "Mmm. Mmm. Helvete så gott. Jag blir arg mamma. För att du inte gjort det här förut. Det här ska vi äta imorgon. Och på måndag och tisdag. Jag skulle kunna bada i det här. Jag gillar Daniel."


Heta räkor med vitlök, chili och persilja

4 port

2 burkar stora räkor i lake à 170 g avrunnen vikt eller två påsar oskalade räkor
100 g smör
6 vitlöksklyftor
1 kruka persilja
4 msk tomatpuré
4 nypor chiliflakes
salt och peppar

Servering:
gott bröd
½ kruka persilja

1. Sätt ugnen på 250°. Låt räkorna rinna av eller skala räkorna om du köpt frysta, oskalade.

2. Blanda smör, pressad vitlök, hackad persilja, tomatpuré, chiliflakes, salt och peppar.

3. Lägg räkorna i en ugnsform och bre ut smörblandningen ovanpå.

4. Gratinera i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Ta ut och servera direkt med en bit bröd och finhackad persilja.




-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: