Här kommer ett recept som jag fick av min kollega Daniel efter ett tips från min kollega Emma. Det blev succé kan man minst säga. Alfreds kommentar: "Mmm. Mmm. Helvete så gott. Jag blir arg mamma. För att du inte gjort det här förut. Det här ska vi äta imorgon. Och på måndag och tisdag. Jag skulle kunna bada i det här. Jag gillar Daniel."
Heta räkor med vitlök, chili och persilja
4 port
2 burkar stora räkor i lake à 170 g avrunnen vikt eller två påsar oskalade räkor
100 g smör
6 vitlöksklyftor
1 kruka persilja
4 msk tomatpuré
4 nypor chiliflakes
salt och peppar
Servering:
gott bröd
½ kruka persilja
1. Sätt ugnen på 250°. Låt räkorna rinna av eller skala räkorna om du köpt frysta, oskalade.
2. Blanda smör, pressad vitlök, hackad persilja, tomatpuré, chiliflakes, salt och peppar.
3. Lägg räkorna i en ugnsform och bre ut smörblandningen ovanpå.
4. Gratinera i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Ta ut och servera direkt med en bit bröd och finhackad persilja.
-Mama Skogly ♥
Haha, bästa betyget :)
SvaraRadera:D
Radera