måndag 27 juni 2022

Krämig pasta i tomatsås

En krämig och vegetarisk pasta som vi åt tillsammans med grillade fläskkotletter och tzatziki. Den funkar utmärkt även som ensamrätt. Recept från Zenias kitchen med en liten ändring.


Krämig pasta i tomatsås

6 portioner

400 g pasta av valfri sort (gärna orecchiette, farfalle, fusilli eller penne)

Tomatsåsen:
1 lök
2-3 vitlöksklyftor
2 pkt krossad tomat (gärna finkrossad)
2-3 dl grädde
1 dl vatten
1 tsk torkad oregano
1 tsk torkad basilika
1 tsk paprikapulver
1 msk balsamvinäger eller 1 tsk socker
1-2 grönsaksbuljongtärningar
1 tsk dijonsenap
Salt (gärna örtsalt)
Svartpeppar
200 g riven ost av valfri sort (mozarella, parmesan eller vanlig riven ost)

Hacka löken och fräs i olja tills den mjuknar. Pressa i vitlöken, tillsätt oregano, basilika och stek lite till under omrörning. Häll i krossad tomat, vatten, balsamvinäger, dijonsenap, paprikapulver, grönsaksbuljongtärningar och svartpeppar, låt puttra i ca 15 min. Koka pastan under tiden och sila av. Häll grädde i såsen och koka upp, låt sjuda långsamt i ca 5 min. Smaka av med salt. Vill du ha en gräddig sås tillsätter du 3 dl grädde, för en rödare sås har du i 2 dl. Vänd sedan i pastan och den rivna osten, rör om tills osten smälter och såsen täcker pastan. Strö på finhackad persilja eller basilika och servera.



-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar