En krämig och vegetarisk pasta som vi åt tillsammans med grillade fläskkotletter och tzatziki. Den funkar utmärkt även som ensamrätt. Recept från Zenias kitchen med en liten ändring.
Krämig pasta i tomatsås
6 portioner
400 g pasta av valfri sort (gärna orecchiette, farfalle, fusilli eller penne)
Tomatsåsen:
1 lök
2-3 vitlöksklyftor
2 pkt krossad tomat (gärna finkrossad)
2-3 dl grädde
1 dl vatten
1 tsk torkad oregano
1 tsk torkad basilika
1 tsk paprikapulver
1 msk balsamvinäger eller 1 tsk socker
1-2 grönsaksbuljongtärningar
1 tsk dijonsenap
Salt (gärna örtsalt)
Svartpeppar
200 g riven ost av valfri sort (mozarella, parmesan eller vanlig riven ost)
Hacka löken och fräs i olja tills den mjuknar. Pressa i vitlöken, tillsätt oregano, basilika och stek lite till under omrörning. Häll i krossad tomat, vatten, balsamvinäger, dijonsenap, paprikapulver, grönsaksbuljongtärningar och svartpeppar, låt puttra i ca 15 min. Koka pastan under tiden och sila av. Häll grädde i såsen och koka upp, låt sjuda långsamt i ca 5 min. Smaka av med salt. Vill du ha en gräddig sås tillsätter du 3 dl grädde, för en rödare sås har du i 2 dl. Vänd sedan i pastan och den rivna osten, rör om tills osten smälter och såsen täcker pastan. Strö på finhackad persilja eller basilika och servera.
-Mama Skogly ♥
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar