Idag firar vi Love som fyller tonåring. Han har önskat sushi till lunch och köttgryta till middag. Så här ska det kalasas hela dagen lång.
En smarrig fläskfilégryta som serverades med ugnsrostade rotfrukter och sallad. Svampen och syltlöken serverade jag på sidan då inte alla i familjen gillar det. Jag redde även såsen för jag tyckte den var för tunn. Recept från Johanna Toftby.
Fläskfilégryta
4 portioner
7oog fläskfilé
250 gram färska champinjoner
1 msk dijonsenap
1 vitlöksklyfta
1 stor schalottenlök
0,5 dl syltlök eller mer
5 dl grädde eller valfri vätska
1 dl creme fraiche
1 msk tomatpuré
1 msk oxfond
salt
peppar
nypa cayennepeppar
1 tsk honung
2 msk olja till stekning
1 msk smör till stekning
toppa med persilja
Putsa och skär fläskfilén i skivor. Stek fläskfilén på medelvärme i lite olja och smör så den får färg. Salta och peppra. Lägg åt sidan.
Dela svampen och stek på hög värme utan olja och smör. Så försvinner vattnet ur svampen. När de fått färg och krympt, lägg i lite smör.
Hacka löken och vänd ner och stek så löken blir mjukt.
Lägg i fläskfilén och rör ner resten av ingredienserna utom syltlöken om du har det i. Låt koka ihop, smaka av.
Sänk värmen och låt grytan stå och småkoka under lock ca 10-15 minuter. Fyll på med vätska under tiden.
Lägg i syltlöken sist någon minut innan du tar av grytan från plattan.
-Mama Skogly ♥
Grattis till Love! Hoppas dagen blev bra.
SvaraRaderaTack! Det blev den!
Radera