Så var semestern över och det är dags att bege sig till kneget igen. Låt oss hoppas på en fin höst!
Svärmor Signe är gästkock idag och bjuder på dessa goda långpannekakor.
Mjuk kaka med glasyr och strössel
30 st
200 g smör
5 ägg
4 dl strösocker
1 dl mjölk
4 dl vetemjöl
0,5 msk vaniljsocker
2,5 tsk bakpulver
Glasyr:
150 g smör
300 g florsocker
ca 1,5 msk vatten
Topping:
Strössel
Smält smör. Låt svalna lite. Vispa ägg och strösocker fluffigt.
Rör ner smält smör och mjölk i äggblandningen.
Blanda ihop vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver. Rör ner i smeten. Häll smeten i smord pappersklädd djup plåt (ca 30×40 cm).
Grädda mitt i ugnen 175° i ca 20 min. Låt svalna lite.
Smält smör till galsyren. Elvispa ihop med florsocker. Späd med vatten och vispa glasyren slät.
Bred ut glasyr över kakbotten. Strö på strössel. Skär i ca 30 rutor (glasyren ska vara lite kladdig). Är den för kladdig kan du ställa in den i kylen en stund innan du skär dem.
Recept från Madame Edith.
-Mama Skogly ♥
De ser så goda och fina ut!
SvaraRadera