Det här receptet fick jag av min kollega Pernilla. Det gick hem hos alla gäster. Vi serverade ugnsrostade potatisar till. Gör gärna egen pesto. Har man en matberedare går det på fem minuter.
Italiensk marinerad fläskfilé
1,5 kg fläskfilé
marinad (se recept nedan)
Marinad:
2 dl rapsolja
steksky
1 vitlöksklyfta
0,5 kruka basilika
2 tsk salt
1 tsk peppar
saft och zest från 0,5-1 citron
0,5 burk soltorkade tomater (hackade)
2-3 msk grön pesto
Blanda alla ingredienser till marinaden.
Till servering:
ruccola
pesto
tomater
urkärnade svarta oliver
fetaost
basilika
balsamicokräm
Gnid in filéerna ordentligt med salt och peppar Stek filéerna hastigt runt om. Sedan in i ugnen 125° till innertemp 65° Spara stekskyn! Låt svalna.
Skär i tunna skivor och lägg i plastpåse. Häll marinad över. Låt ligga 1 dygn. Vänd några gånger.
Vid servering: Lägg köttet på en bädd av ruccola. Salta lite extra om det behövs. Häll över marinaden. Dekorera gärna med tomater, pesto, oliver, fetaost och balsamicokräm.
-Mama Skogly ♥
Man blir så glad av alla fina färger i denna maträtt.
SvaraRaderaSå kul att höra!
Radera