En busenkel och mättande sallad som Anette och jag gjorde. Nu blir det skönt med helg. Eleverna går på lov och jag jobbar tre dagar till nästa vecka, sen blir det två dagars extra återhämtning. Det ser jag fram emot.
Heta räkor med avokadosallad
2 port
2 avokado
½ lime, juice
150 g gurka
60 g babyspenat
3 msk olivolja, till stekning
1 vitlöksklyfta, pressad
2 tsk chilipulver eller annan typ av chili
300 g miljömärkta räkor, skalade
½ färsk koriander, till servering
2 msk hasselnötter eller salta jordnötter (valfritt)
Ingefärsdressing:
50 ml rapsolja
1 msk färsk ingefära, riven
½ lime, juice
½ msk japansk soja
½ vitlöksklyfta, pressad
salt och peppar, efter smak
Skala och klyfta avokadon. Pressa lite limejuice över. Skala och skiva gurkan. Lägg upp spenat, avokado och gurka. Smula över flingsalt.
Fräs vitlök och chili i olja. Lägg i räkorna och stek dem i några minuter på varje sida om de är råa. Förkokta räkor ska bara värmas upp hastigt. Salta och peppra efter smak.
Lägg upp räkorna ovanpå grönsakerna och toppa med nötter och koriander. Blanda dressingen, gärna med stavmixer och ringla över.
Recept från dietdoctor.com.
-Mama Skogly ♥
Ser så fräscht ut! Njut av helgen!
SvaraRaderaTack fina du!
Radera