Ja, den här kan jag ju tjata mig gul och blå om men det är ju bland det godare man kan äta. Här serverade jag den med bröd och parmaskinka. Om man vill lira till det ännu mer kan man bre på lite pesto på mackan också. Joru!
Ugnsbakad fetaost med parmaskinka
150 gram fetaost
1 dl färsk timjan
250 gram cocktailtomater
en nypa socker
1 tsk citronsaft
3 msk olivolja
flingsalt
svartpeppar
Till servering:
gott bröd
parmaskinka
balsamicokräm
färsk timjan
ev pesto
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Häll ut hälften av olivolja på botten av en ugnsform.
3. Lägg i en hel bit fetaost.
4.Skölj tomater och dela dem samt lägg runt fetaosten. På med lite socker.
5. Grovhacka timjan och strö den över tillsammans med lite citronsaft samt resten av olivoljan. På med flingsalt och nymalen svartpeppar.
6. Baka fetaosten i mitten av ugnen i 10 minuter.
7. Ta ut och servera fetaosten varm med ett gott bröd, parmaskinka, balsamicokräm, timjan och ev pesto.
-Mama Skogly ♥
Så smakrikt och gott!
SvaraRaderaTackar!
Radera