Idag är det en riktigt bra dag. Igår vände det mot ljusare tider och om några timmar är det jullov. Good times ahead! Jag vill passa på att önska er en God Jul!
Anette bjöd på det här urgoda tilltugget förra helgen. Dock hade vi rågchips till, inte rågskålar. Supernajs hur som haver. Recept från Jennie Walldén. Gouchang är en koreansk chilipasta och finns att köpa på flaska. Jag hittade min på Coop bland utländska varorna.
Krämiga gochujangräkor i rågskålar
300 g räkor i lake
2 tunt skivade salladslökar
3 msk Hellmann's majonnäs
2 msk creme fraihce
1-2 tsk gochujang
0,5 liten vitlöksklyfta, riven
några droppar citron
1 knippe koriander, hackad
100 g finska små rågskålar, gärna med smak av sweet chili
furikake eller svarta sesamfrön
ev chili flakes
1. Låt räkorna rinna av i sil, ordentligt. Trycke till i silen för att få bort så mycket vätska som möjligt.
2. Bland majonnäs, creme fraiche, gochujang, vitlök, salladslök och koriander. Lägg i räkorna och smaka av med citron.
3. Klicka upp röran i rågskålarna just innan servering. Dekorera med furikake/sesamfrön, korander och ev chili flakes.
-Mama Skogly ♥
Rågchips är så goda och detta ser mycket fräscht ut!
SvaraRaderaTack! Det var superfräscht!
Radera