En blandning av ett recept från Fredriks fika och ett recept jag hittade i en matgrupp på facebook. Resultatet blev briljant. Ett fel dock. Jag borde gjort dubbel sats.
Stekta champinjoner
250 g champinjoner
0,5 dl vatten
25 g smör
salt
svartpeppar
1 krm paprikapulver
cayennepeppar
1 tsk japansk soja
2-3 vitlöksklyftor
1 msk färsk persilja
Skölj dela champinjonerna i kvartar.
Lägg bitarna i en torr stekpanna och ställ på plattan på medelhög värme.
Häll på vattnet och låt champinjonerna koka ur det mesta av vätskan så att de ungefär halveras i storlek.
Skär vitlök tunt i skivor.
När pannan blir torr tillsätt smöret och vitlöken och stek champinjonerna på lägre värme. Smaka av med salt, svartpeppar och övriga kryddor.
Låt puttra länge, gärna en timme. Rör om då och då.
-Mama Skogly ♥
Det här är helt i min smak!
SvaraRadera