Det här blev jättegott hörrni. Lite tomater och gurka i pitabrödet hade också varit najs i. Köttfärsröran (som blev top notch) går att äte till pasta om man föredrar det. Grönsaksröran passar även att använda som pastasås om man vill äta vegetariskt. Smula lite fetaost eller parmesan över så är ni hemma.
Köttfärsröra med ugnsrostade grönsaker i bröd med tzatziki
köttfärsröra (se recept nedan)
tzatziki (se recept nedan)
crispsallat
somunbröd eller pitabröd
Gör rörorna enligt recept nedan.
Värm bröden och fyll dem med sallat, köttfärsröran och tzatzikin.
Köttfärsröra:
800 g köttfärs
3-4 köttbuljongtärningar
rostad grönsaksröra (se recept nedan)
salt och peppar
ev en skvätt vatten
Fräs köttfärsen och i med övriga ingredienser. Låt puttra ihop så att buljongtärningarna löser sig. Späd ev med lite vatten. Smaka av med salt och peppar.
Rostad grönsaksröra:
350 g cocktailtomater
2 vitlöksklyftor
1 rödlök
2 röda paprikor
lite socker
salt
peppar
färsk oregano
olja
Dela tomaterna, strimla löken, dela vitlöksklyftorna i två delar och dela varje paprika i fyra delar. Lägg på en plåt och på med salt och peppar. Strö lite socker över tomaterna. Fördela färsk oregano över.
Rosta i ugnen i 200 grader i 20 minuter. Lägg i mixer och mixa.
Tzatziki:
1/2 burk rysk yoghurt (500g)
1 stor vitlöksklyfta
salt
peppar
10 cm gurka
Riv gurkan grovt och salta. Låt ligga ett tag och krama sedan ur vätskan ordentligt.
Blanda ner i yoghurt och i med riven vitlök. Smaka av med salt och peppar. Tada!
-Mama Skogly ♥
Detta är helt i min smak :) Ha en fin helg!
SvaraRaderaTack! Hoppas du hade en fin helg också!
Radera